KFC - Burst 1 - 2
Geen loon naar werken

verslagfoto

Will Tura zong het al: het mag niet zijn. In een twintig minuten durend slotoffensief drukte KFC de bezoekers met de rug tegen de muur, dwong mooie kansen af, maar doelman Jeffrey De Coninck sleepte een driepunter naar Burst met enkele mirakuleuze reddingen. KFC was te tam begonnen en was te snel op achtervolgen aangewezen. Het ongeluk blijft ze achtervolgen: waar vorige week het middenveld wegviel met Rasschaert en De Temmerman, viel nu het al lage scorend vermogen uit met Simon Ronse (al na 10’) en Florian De Paepe. Er was wel een fighting spirit, maar de goede kansen in de bewonderenswaardige eindfase via Vancaester en Van Renterghem gingen er niet in.
Burst schoot best uit de startblokken en Yorben Van De Keere mocht controleren, twee keer kappen, de bal goed leggen en knap in de winkelhaak mikken zonder aangevallen te worden (4’, 0-1). Dan viel tot overmaat van ramp Ronse uit met pijn in de bil. Tim Delahaye verving hem heel degelijk (11’). Verougstraete knalde hard in op voorzet van Marysse, maar de doelman redde. Declef van Burst mikte dan een mooie kans over. Rust 0-1, maar KFC had toch weerbaarheid getoond.


Die werd bevestigd bij het begin van de 2de helft toen Tim Delahaye Thomas Rasschaert doorstak. Die dolde in de zestien met drie tegenstanders en zette mooi voor, uit de afgeweerde bal knalde Vancaester knap raak (55’ 1-1). Lang kon KFC niet van de verdiende gelijkmaker genieten. De Rouck kon drie verdedigers sterk afhouden, voorbrengen en Landuyt week uit voorbij de doelman en schoot in (60’, 1-2). Het noodlot sloeg opnieuw toe voor KFC, want centervoor, de hard werkende De Paepe moest met een knieblessure vervangen worden door Sander van Renterghem (67’). KFC speelde ridder of mis en gooide alles in de aanval, met centrale verdediger Vermassen voorop. KFC was op die manier zeer kwestbaar op tegenaanval: Jan De Temmerman moest aan de noodrem en kreeg geel. Doelman De Groote zweefde zeer knap de vrije trap uit zijn doel. De Rouck miste een open kans voor de bezoekers en Landuyt knalde nog op de paal, maar van dan af (75’) stormde KFC naar voor. Sander Van Renterghem devieerde een verre inworp, en kopte de rebound in de handen van doelman De Coninck. Die hield twee keer op rij Pavel Vancaester van een goal, o.m. na borstcontrole en mooie volley. Het regende hoekschoppen en verre inworpen, maar KFC kreeg de bal er niet meer in. Het was een stevige match met een fijne leiding. Een gelijk spel ware billijk geweest.

De situatie wordt stilaan dramatisch. Volgende week tegen WIK Eine staan zes punten op het programma.

De ploeg: De Groote, Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen, Rasschaert, Marysse, Ronse (11’ Delahaye), De Paepe (67’ Van Renterghem), Vancaester, Belmans, De Temmerman. Moreels, Van Nieuwenhuyze.

Borsbeke - Geraardsb.SV   AFGELAST
Machelen - Edeboys   0 - 1
Denderhoutem - Windeke    6 - 3
Gijzel-Oosterzele - Eine   1 - 2
Gavere-Asper - Burst    1 - 2
Meerbeke - Munkzwalm   1 - 2
Winnik - Bambrugge    2 - 5
Kluisbergen SP.A - Jong Zulte   2 -1

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 3 december 2017
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper