KFC - Bambrugge 1 - 4
Uitgekookte bezoekers houden hoofd koeler in nochtans qua voetbal gelijkopgaande partij

verslagfoto

KFC recupereerde Thomas Rasschaert en Jan De Temmerman, maar miste nog een paar motoren. De cijfers van de score zijn overdreven. Op puur voetbalgebied waren de eerste (KRC) en de laatste (KFC) elkaar waard, maar de bezoekers konden rekenen op hun ervaring en hun opportunistische hattrick scorende Kevin Goossens om alle foutjes af te straffen en de kleine kansen te benutten.


De eerste helft werd door beide ploegen voorzichtig en eerder traag aangevat. Het was wel de thuisploeg die in het eerste halfuur drie kansen bij elkaar voetbalde, waartegen geen enkele voor de leiders uit Bambrugge. Vivé knalde hard uit de tweede lijn (7’), doelman Goossens kon eigenlijk onvoldoende pareren, maar niemand van KFC was gevolgd om de rebound binnen te leggen. Robbe Dhondt haalde de achterlijn, maar zijn achterwaartse pas kreeg Ronse onvoldoende onder controle en vervolgens mocht Florian De Paepe aanleggen, maar voorlangs. Een tegenaanval van Bambrugge leverde meteen een goal op. Een mooie center vanop links werd met wat geluk door de plots opduikende Goossens via het lichaam van doelman De Groote in doel gekopt. (32’ 0-1). Een koude douche voor de nochtans goed spelende thuisploeg. Bambrugge rook zijn kans en drukte door. Een schot van Coppens en een volley van Arijs werden met moeite gekeerd. Met de idee gelijke tred te hebben gehouden trok KFC naar de kleedkamers.


Dat loonde, want nog maar net op het veld legde Thomas Rasschaert uit de tweede lijn aan: zijn schuiver kreeg extra snelheid op het vers bemotregende veld en 1-1, prachtgoal (46’).
De leiders voelden de dreiging goed aan en staken een tandje bij, vooral ook in hardheid. Het werd bitsiger. Vancaester leverde een behoorlijke partij af en kon bij momenten De Paepe bereiken. Op hoekschop klommen de bezoekers echter weer op voorsprong: Van Der Heyden kopte zwevend in (1-2). Tim Verougstraete plaatste een vrije trap slechts rakelings naast. Haegeman knalde een afvaller meteen op doel en Boullie De Groote moest op al zijn kunnen een beroep doen (65’). De leiders moesten nu al hun ervaring en slimheid aanwenden om KFC af te houden. Het was pompen of verzuipen en wie nu zou scoren, kon de match beslissen. Op een ver ontzetten van de bezoekers, waagde doelman De Groote zich te ver uit doel (om de druk hoog te houden), maar de behendige spits Kevin Goossens was eerst op de bal, hield nog twee verdedigers af en rondde heel fraai af met een buitenkant rechts vanop links, het nekschot voor KFC (80’, 1-3). Het licht ging uit en wat volgde was pech en frustratie voor KFC: Rasschaert kreeg geel voor hands en werd in dezelfde fase geblesseerd. Tim Delahaye (ipv de uitvallende Rasschaert) en Vital De Vrieze ipv Vancaester kwamen nog in. Vital lanceerde nog een aanval vanuit een mooie sleepbeweging, maar moest even later met de draagberrie ook geblesseerd afgevoerd worden. Jan De Temmerman uitte zijn frustratie in een fout met rood tot gevolg (85’) en zo kon Goossens zijn derde maken op pas van Van Der Hoeven (88’, 1-4) en de te hoge eindscore vastleggen. Operatie redding kon vandaag voor de wedstrijd misschien niet op punten hopen, maar tussen de 47ste en de 80ste minuut was die hoop nochtans reëel en gewettigd. In de nerveuze slotfase boorde echter de uitgekooktheid van de ervaringrijke bezoekers en hun spits Goossens die hoop jammerlijk de grond in. Wel een genietbare partij voetbal.


De ploeg: De Groote, Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen, Rasschaert ( 81’ Delahaye), Vive, Ronse, De Paepe, Vancaester (81’ De Vrieze, 86’Moreels), De Temmerman, Dhondt. Van Nieywenhuyze.

Kluisbergen Sportief - Borsbeke     2 - 1
Eine - Jong Zulte     1 - 3
Burst - Windeke    2 - 2
Winnik - Denderhoutem     2 - 4
Munkzwalm - Geraardsbergen       3 - 3
Gavere-Asper - Bambrugge    1 - 4
Meerbeke - Edeboys      1 - 0
Gijzel-Oosterzele - Machelen     1 - 3

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 1 oktober 2017
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper