Edeboys - KFC 5 - 1
Thuisploeg bouwt vroege voorsprong efficient uit op tegenaanval

verslagfoto

KFC daarentegen kon in tegenstelling tot vorige week géén kansen creëren en stond achteraan al te makkelijk goals toe op tegenaanval. Na 7’ verloor Simon Ronse de bal vooraan links, Shala Erjan ging ermee aan de haal, liep er iedereen af en nam de bal schitterend op de slof om diagonaal in de winkelhaak te besluiten. Een pot die kan tellen als opener (1-0, 7’). Robbe Dhondt keek al vlug tegen geel aan en moest als vinnige speler de hele match met de rem op spelen. Thomas Bernaert plaatste een vrije trap mooi naast de muur in de benedenhoek (2-0, 15’). Bijna was het 3-0 toen De Loose een afvaller lekker inknalde maar De Groote had een supersave in huis. KFC liet het hoofd niet hangen en hun verweer werd beloond. In een fase waarin de bal over en weer gekopt werd, kon Tim Vanderlinden met een mooie volley via de paal tegenscoren (2-1, 28’). Het was weer een match, die echter maar vijf minuten duurde. De Neve liet zich ostentatief vallen net binnen de zestien en Bernaert zette de strafschop feilloos om (33’, 3-1). Tim Verougstraete kon nog goed inkoppen op hoekschop maar doelman Vispoel maakte zich nog langer dan hij al is.


In de tweede helft stapelde KFC de fouten op: te korte terugspeelbal door De Groote gered, hij verijdelde vervolgens nog een tegenaanval, maar toch kon De Neve voorbrengen. KFC dacht dat het gevaar geweken was, maar Van Mosselvelde dook toch nog op om af te ronden (4-1, 60’). Dat was de doodsteek. Sander Vanrenterghem en Vital De Vrieze vervingen Vancaester en Verougstraete, maar het was Erjan die op aangeven van De Neve de cijfers een katastrofaal cachet gaf (5-1, 64’). Edeboys wettigde dan zijn zege door nog kansen te scheppen, maar ze benutten die niet. Vermassen (geel) werd nog vervangen door Vanderschueren en ook De Vrieze kreeg nog geel. KFC was onmachtig. Ja, er ontbraken vijf basisspelers, maar vorige week ook en toen werden nog ettelijke kansen gecreëerd. KFC probeerde wel te voetballen, maar al snel ging de passing in de fout. FC Edeboys speelde direct met de lange bal en dat bleek meer op te leveren. Er is werk aan de winkel. Leider Bambrugge komt op bezoek en 0 op 15 dreigt. Operatie redding mag NU al gestart worden. Zonder aarzelen!


De ploeg: De Groote, Delahaye, Vanderlinden, Verougstraete (62’ De Vrieze), Vermassen (88’ Vanderschueren), Vive, Ronse, Moreels, De Paepe, Vancaester (62 Vanrenterghem), Dondt. Van Nieuwenhuyze.

Windeke - Munkzwalm 1 - 2
Eine - Winnik 1 - 3
Borsbeke - Denderhoutem 4 - 3
Machelen - Kluisbergen SP.A 3 - 2
Jong Zulte - Burst 2 - 0
Geraardsb.SV - Meerbeke 1 - 0
Edeboys - Gavere-Asper 5 - 1
Bambrugge - Gijzel-Oosterzele 5 - 0

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 24 september 2017
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

Reacties

Geschreven door André Van Baeveghem - 9 maanden geleden

Kop op iedereen, borst vooruit, met z'n allen er keihard tegenaan. Misschien zorgt KFC zondag a.s. voor een stunt tegen de leider.

© KFC Gavere-Asper