Deze voetbalgladiatoren verlaten de KFC-arena en het voetbal:Van links naar rechts: Tim Delahaye, Jan Van Meirhaeghe en Jan Vermassen

KFC is een koninklijke vereniging, reeds voorbij het albasten jubileum van 75, waar traditie dus geen ijdel woord is. Onder het motto “Omnes Redeunt”, Allen Keren Ooit Terug, neemt KFC steeds afscheid in stijl van voetballers die hun carrière beëindigen in Gavere-Asper. Speciale Friekies, Kaders, Bloemen, Trui ... en ‘portret’op de KFC-site zijn opties.

Tim Delahaye: stille kracht in defensie

Tim Delahaye (° 1 maart 1990) zet ondanks zijn jeugdige leeftijd een punt achter zijn carrière. Werkomstandigheden beletten hem zich honderd procent voor het voetbal te geven. Een punt maar wellicht toch geen FULL Stop. Mochten de reserven in hoge nood zitten, dan denken we dat er niet tevergeefs aan de deur van Tim zal geklopt worden. Tim heeft voor KFC gedurende 8 seizoenen het beste van zichzelf gegeven. Hij arriveerde in 2010 aan de Sportdreef en was samen met andere jongeren zoals Jente Glorieus, Joey Verdonck, Niels Cleenwerck, Tom Vandeputte, e.a. een wissel op de toekomst voor KFC. Hij werkte zich stilgeweg in een zeer sterke ploeg met Joachim Nobels, Pieter De Bruycker, Matthias De Clercq, als centrale verdediger, in 2010 nog af en toe op de bank, maar vanaf het volgend seizoen een vaste waarde. Hij beleefde de succesjaren van KFC in 2de provinciale, met trainer Nico Cottenier en vijf eindronden. Tim bleef immer kalm, had overzicht, klampte aan, speelde altijd ‘zijn match’, vaak onvermeld in de verslagen omdat zijn positie als voorstopper of stofzuiger weinig in de kijker loopt. Hij miste weinig matchen. Hij had ook steeds een analyse to the point, morde nooit, een loyale clubman. Zijn professionele activiteit staat een hondert-procent inzet in de weg. Bedankt voor de mooie tijd die je KFC liet beleven met jou!

Jan Vermassen stelde orde op zaken in defensie

Jan Vermassen (°12 september 1987) kende een eerder korte passage van twee seizoenen bij KFC. Hij kwam van Munkzwalm om vorig seizoen de ploeg versterken in de plaats van Pieter De Bruycker, een broodnodige vervanging op een sleutelpositie, centraal achteraan, als betrouwbaar sluitstuk. Vorig seizoen draaide uiteindelijk uit op een fijne vierde plaats en een eindronde. Eerste provinciale zat er echter niet in. Van bijna promotie naar degradatie, het kan verkeren in de sport en het leven. Blessures speelden Jan geregeld parten, zowel vorig jaar als in dit huidige pechseizoen van KFC. Jan heeft in de mate van het mogelijke geprobeerd ‘de meubelen te redden’ voor KFC. Dat deed hij in elke match en over de gehele competitie. Leuk detail: hij scoorde tegen zijn ex-ploeg Munkzwalm. Jan was zeer toegankelijk voor de supporters en zal altijd welkom zijn aan de Sportdreef. Dank!

Jan Van Meirhaeghe, voortrekker, ambiancemaker, comeback kid

Jan Van Meirhaeghe (6 april 1987) is een telg uit een voetbalfamilie met een wel zeer grote actieradius, en met roots in pluimvee, artsenij, politiek, wijnbouw ...  Grootoom Renaat De Rijcke was ooit speler en bestuurslid van Racing Gavere, SK Zingem en stichter van FC Derco en van Sparta Asper, vader Jan speelde bij SK Zingem en FC Eke, oom Peter bij SK Zingem en Sparta Asper, broers en nevenbij  KFC en Vurste-Semmerzake ... maar we moeten hier stoppen anders komen we niet to the point. Jan, dus, opgeleid o.m. in KSV Oudenaarde, kwam in 2009 al bij KFC. Zowel hij als de club ambieerden toen een promotie naar 1ste provinciale. KFC miste dat nipt, maar Jan werd gehinderd, ook, maar niet zozeer door blessures als wel door studies (orthopedie)  en globetrotterij. Toch vocht hij steeds terug, zowel op als naast het veld, vaak vooral als ambiancemaker. Als het slecht gaat, ken je je vrienden, zegt men, en zo kwam het dat Jan opdook om KFC op sleeptouw te nemen in de strijd tegen de degradatie dit jaar. Onverzettelijk in verdediging, niet simpel af te stoppen als hij oprukte. Zo dwong hij nog de vrijschop af die tot het tweede doelpunt leidde in de laatste match. Hij vertrekt naar het befaamde Grote Schuur-ziekenhuis in Kaapstad voor trauma-specialisatie. KFC en wij zullen hem missen. Zeker zien wij hem terug aan de Sportdreef. Dat weet je, met zo’n comeback-kid.

Geschreven door Jean-Marie Schepens op dinsdag 1 mei 2018
in de categorie Aankondigingen

Reageer

Reacties

Geschreven door Pieter De Bruycker - 5 maanden geleden

3 strijders op het plein , 3 slimme voetballers ,3 verstandige mensen . Veel succes gastjes !

Geschreven door André Van Baeveghem - 4 maanden geleden

Een eresaluut aan deze drie "kerels" voor hun onverdroten inzet voor KFC Gavere-Asper.

groeten

André Van Baeveghem

© KFC Gavere-Asper