Dany Vandermeirsch (60), een der beste voetballers van Gavere, is niet meer

Op zijn 17de al (1973-74) debuteerde hij in het eerste elftal van Racing Gavere, toen in 3de provinciale. Hij was een aalvlugge buitenspeler, die zowel rechts als links uit de voeten kon. De ‘blonde pijl’ werd hij wel eens genoemd. Vanuit beide voeten had hij ook een krachtig schot. Samen met een talentrijke lichting eigen Gaverse jeugd, was hij de bewerker van de kampioenstitel in 1978-79. Hij was dat seizoen dan ook topscorer met 19 doelpunten. Zeven seizoenen lang voetbalde hij voor de Racing, maar Gavere kon hem niet houden. Dany verliet RC Gavere in 1980 en ging voor ettelijke seizoenen  het mooie weer maken bij KSV Zottegem, toen in derde nationale. Na Erwin Vandendaele en Hans De Groote is hij wellicht de derde grootste voetballer van Gavere. Dany was ook de neef van die andere topracinger uit de jaren ’50, Romain Vandermeirsch uit Zingem, die nog kras is ondanks in de 90.


Zo sterk als hij schitterde op het veld, zo bescheiden was Dany ernaast. Hij sprak liever met de voeten dan met de mond. Rustig en zwijgzaam genoot hij later van zijn pintje op de hoek van de toog. Altijd knikte hij een trouwe supporter een goedendagje toe. Wij zullen zijn minzame aanwezigheid missen. (jms)


bij de knapen met beker, centraal rechts


met Leopold Dessein kampioen in 78-79 in 3de provinciale


met de kampioenenploeg 78-79 met v.l.n.r. staand: trainer Pol Dessein, Eric Van Henis, Eric De Sutter, Freddy De Vos, Mario De Poortere, Hassan Ben Amara, Dirk Brossé, Hassis Abdeljazzis, Andrien Hoefman; zittend: Dany Vandermeirsch, Marc Dierickx, Udo Velghe, José Vanderheyden, Willy Goeman, Yves De Clercq en Christian Van Renterghem.

Dany Vandermeirsch (60, †) Kampioen
In 1978-79 voetbalt Racing Gavere wandelend door de competitie naar de kampioenstitel, niet het minst door toedoen van de aalvlugge buitenspeler Dany Vandermeirsch. De winter 1978 is ijskoud en er is een voetbalstop van liefst 6 weken. Vijf weken voor het competitieslot worden zowel topscorer Vandermeirsch als rots in de verdediging, Mario De Poortere, geblesseerd. Het wordt nog bang afwachten, maar Willy Van Cauwenberghe en Udo Velghe trekken de Racing over de streep naar de titel. De ploeg trekt naar het ziekenhuis om er de geblesseerde Vandermeirsch titel en bloemen te overhandigen. Bij de vieringen is Dany alweer te been, maar staat nog “in burger” op de foto’s.


Wij herkennen, staande v.l.n.r. Dirk De Rijcke, José Vanderheyden, Eric De Sutter, Dany Vandermeirsch in kostuum maar met rood-geel supporterspetje, Hassan Ben Amara, trainer Pol Dessein, Willy Goeman, Freddy De Vos, Dirk Brossé, Willy Van Cauwenberghe, Marc Dierickx (bestuurslid). Zittend v.l.n.r.: Yves De Clercq, Hassis Abdeljazzis, Eric Van Henis, Mario De Poortere, Udo Velghe, Marc Dierickx.

Geschreven door Jean-Marie Schepens op maandag 27 november 2017
in de categorie Aankondigingen

Reageer

© KFC Gavere-Asper