Bambrugge - KFC 3 - 1
Logische zege, KFC sneuvelt op veld van eer, alweer blessureleed

verslagfoto

Een sterk openingskwartier zette de thuisploeg op rozen met 2-0 en toen KFC zich verdienstelijk terug in de match knokte met een knappe tegengoal, deelde de leider met wat geluk de nekslag toe, net nadat de jonge Belmans met een spierscheur uitviel. Het zit gewoon niet mee. KFC bleef erin geloven en zette een degelijke, zelfs dominerende tweede helft in met kleine kansen op standaardfases, maar moest constant waakzaam blijven op de gevaarlijke tegenaanvallen van de gastheren, die in de 18-jarige Tom Lammens een sterke afwerker hadden.

Al snel bleek Maarten Matthijs (12) met zijn snelheid op links een permanent gevaar voor de bezoekers. Zijn scherpe voorzetten werden echter niet benut. Aan minuut 4 was het zo ver: Tackaert stak Coppens door op rechts, hij leverde een gekruiste voorzet af die door Tom Lammens werd binnengegleden (1-0, 4’). Jan Vermassen werd daarna met geel bedacht: clean blijven van kaarten, het is o zo moeilijk voor KFC. Even later viel een vrije trap in het pak voor de voeten van Keymolen en die aarzelde niet om van dichtbij Boullie te fusilleren (2-0, 10’). Je zou denken dat die twee mokers KFC K.O. zetten, maar neen. Eerst ontsnapte het nog wel op wenkende kansen voor Lammens en de knap kappende Coppens, maar vervolgens rechtten de bezoekers zich. Simon Ronse, hard werkend in de spits, stak fijn Rasschaert door tussen de geel-zwarte defensie en die schoot mooi onder de doelman vanop links (2-1, 23’). KFC toonde fighting spirit, maar die werd in de kiem gesmoord toen Niels Belmans jammerlijk uitviel met een bilspierblessure. Jan Van Meirhaeghe kwam in, met zijn gekende strijdershart. KFC drong toen misschien iets te veel naar voor. Bij tegenaanval van de thuisploeg onderschepte Jan De Temmerman knap glijdend de bal, maar ongelukkig pal in de voeten van de behendig snelle Lammens, die dankbaar met het leer aan de haal ging, en onverbiddellijk de vlam van de KFC-hoop doofde. (3-1, 31’). De snelle Matthijs botste op doelman De Groote en een kopbal van Jan Van Meirhaeghe lobde bijna doelman Goossens.
Geloofde KFC er nog in? De tweede helft bewees van wel. Simon Ronse mikte weliswaar van schuin hard naar de winkelhaak, maar Goossens stond op de goede plaats (50’). Bambrugge liet komen en counterde gevaarlijk: Arijs en Haegeman knalden van dicht op Boullie die sterk redde en zowel Delahaye als De Temmerman hingen aan de gele noodrem. Ook een ontketende Matthijs zette een razende raid op vanaf de eigen helft, liep alleman voorbij, maar strandde op Boullie (76’). Sander Vanrenterghem verving de ‘gele De Temmerman’ en ook Jan Van Meirhaeghe incasseerde geel. KFC wierp nu alles en iedereen in de aanval, o.a. Tim Vanderlinden. Het belegerde zelfs de Bambrugse vesting met een reeks verre inworpen en hoekschoppen. De opnieuw dirigerende De Cubber knalde naar de hoek vanuit de tweede lijn, maar Goossens stond net daar. Ook Rasschaerts afgeweken bal werd door de doelman geklemd. De bal viel nooit echt goed voor een KFC-voet. Attent blijven was nodig, Jan Vermassen stopte nog een Bambrugse counter op de lijn (85’). Steven Hubau (37) kwam hem strategisch nog vervangen. Leuke, zij het korte, invalbeurt voor deze ware clubspeler. Zijn broer Dieter was van Antwerpen afgezakt om KFC aan te moedigen. De stand wijzigde niet meer.


Op basis van de sterk betwiste tweede helft is er nog een “Glimmer of Hope”, zoals wanhopige Britten het zeggen op MOTD. Tegen Machelen moet het voetbalrealisme primeren: geen cava, geen pinten, maar punten. Met de vandaag ontbrekende Vancaester en Vivé hopelijk fit en in vorm.


De ploeg: De Groote, Delahaye, Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen (86’ Steven Hubau), De Cubber, Rasschaert, Ronse, Moreels, Belmans (29’ Van Meirhaeghe), De Temmerman (78’ Van Renterghem). Van Nieuwenhuyze.

Borsbeke - Kluisbergen SP.A 0 - 1
Jong Zulte - Eine 3 - 0
Windeke - Burst 1 - 3
Denderhoutem - Winnik 1 - 0
Geraardsb.SV - Munkzwalm 3 - 2
Bambrugge - Gavere-Asper 3 - 1
Edeboys - Meerbeke 1 - 3
Machelen - Gijzel-Oosterzele 3 - 2

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 28 januari 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper